30.03.2023

Водач на товарен автомобил, употребил алкохол

Водач на товарен автомобил, употребил алкохол, установиха служители от РУ-Елхово. На 29 октомври около 17:25 ч. на път I – 7 е извършена проверка влекач с прикачено полуремарке , управляван от 49-годишен мъж от община Руен. При проверка на водача е за употреба на алкохол, техническото средство е отчело стойност над 1,2 промила. Мъжът е задържан е с полицейска заповед за срок до 24 часа. Работата по случая продължава в рамките на образуваното бързо производство.

През изминалото денонощие от служители на ОДМВР – Ямбол са съставени 5 акта за нарушаване и неизпълнение на противоепидемичните мерки по чл. 209а от Закона за здравето и 110 предупредителни протокола по чл.65 от ЗМВР. От началото на седмицата са съставени 214 предупредителни протокола, във връзка със спазване на въведените противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID -19. В хода на проверките на места за обществено ползване и в градския транспорт се обръща внимание и на правилното носене на маските.
Продължават и проверките на лица поставени под карантина, като през изминалия ден са проверени 463 лица. За спазване на режимите на карантина се следи и при изпълнение на ежедневните полицейски дейности – проверки на лица, проверки на автомобили и пътници в тях, предоставяне на административни услуги и други.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com