30.03.2023

4 години „лишаване от свобода“ за средна телесна повреда на 65-годишен мъж

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол бе наложено ефективно наказание от 4 години „лишаване от свобода“ спрямо Красимир Т., причинил средна телесна повреда на 65-годишен мъж


По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол бе наложено ефективно наказание от 4 години „лишаване от свобода“ спрямо Красимир Т. Той е подсъдим за това, че причинил средна телесна повреда на 65-годишен мъж. Престъплението е осъществено на 19.02.2020 година в град Ямбол. То е квалифицирано по чл.131, ал.1, т.9, предл.2, т.12, пр. 1, вр. чл.129, ал.2, вр. ал.1 от НК, тъй като е извършено по хулигански подбуди и с особена жестокост.

По време на разследването е установено, че Красимир Т. е нападнал без причина пострадалия мъж. Нанесъл е множество удари с ръце и крака по лицето и тялото му. Те са причинили средна телесна повреда, изразяваща се в тежка черепно-мозъчна травма.

Наказанието, което е постановено по реда на съкратеното производство, трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Районен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com