22.03.2023

Коледна благотворителна кампания за децата на „Тунджа“

Предвид мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19, община „Тунджа“ няма да проведе традиционния Коледен благорворителен бал в подкрепа на деца, ученици и студенти със здравословни проблеми; с високи постижения в образованието, изкуството и спорта. Във времето до Рождество Христово, община „Тунджа“ разгръща мащабна благотворителна кампания със същите цели.

Коледният бал на община „Тунджа“ е една от най-мащабните благотворителни инициативи в страната, подкрепена от Президента на Република България генерал Румен Радев, от много държавници, общественици, представители на  бизнеса, на изкуството, спорта, общественици.

Ежегодно той събира енергията, ентусиазма и добротворството на всички кметства, училища и детски градини, читалища, църковни настоятелства, клубове на пенсионера, младежки и спортни организации, на много граждани, на цялата местна общност на община „Тунджа“.

Благодарение на щедростта, съпричастността и големите сърца на дарителите, са събрани 397 199 лева.

Чрез тях:

са осигурени 1997 стипендии и еднократно финансово стимулиране  на обща стойност 263 133 лева;

е подпомогнато лечението на 16 деца със сумата от 51 890 лева;

са закупени 150 технически средства за дистанционно обучение на ученици – таблети и лаптопи, на обща стойност  17 450 лева;

е организиран безплатен летен отдих за 340 деца, за което са изразходвани 38 383 лева.

През 2020 година в центъра на Благотворителната инициатива бяха две деца- Виктор от село Кабиле и малката Никол от село Завой. Техните истории докоснаха и продължават да докосват сърцата на много добри и щедри хора. Наред със стипендиите, бяха осигурени лаптопи и таблети за всички ученици, които нямат условия за дистанционно обучение вкъщи.

В навечерието на Коледа, община „Тунджа“ разгръща мащабна дарителска акция, която ще включва поредица от инициативи, съобразени с мерките на правителството за ограничаване на разпространението на COVID-19.

Можете да бъдете част от голямото семейство на дарителите и да сте сред виновниците за детското щастие и усмивки, като се включите в благотворителната инициатива на община „Тунджа“ и дарите средства на:

IBAN: BG39IABG70948400438000 при банка International Asset Bank кл. Ямбол,

BIC: IABGBGSF, код за вид плащане: 445100

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com