30.03.2023

Община Ямбол получава подкрепа от правителството  в размер на над 7 милиона лева за инфраструктурни проекти

След отправена в началото на месец ноември молба от кмета на Община Ямбол Валентин Ревански с Постановление на Министерски съвет за община Ямбол са отпуснати допълнителни средства за важни инфраструктурни проекти. Средствата, които държавата отпуска допълнително за Община Ямбол са 7 340 560 лева. Парите за Община Елхово и Община Стралджа са съответно 1 000 000 лева и  600 000 лева.

В Ямбол ще бъдат реализирани два важни проекта. Първият от тях е свързан с основен ремонт на Спортна зала „Диана“ на стойност 4 000 000 лева.

Още един важен инфраструктурен проект за Ямбол ще бъде реализиран с отпуснатите пари – ремонт и реконструкция на улицата от бензиностанция „Шел“ до улица „Атанас Кратунов“ в жилищен комплекс „Златен рог“ на стойност 2 390 560 лева.

За изграждане на тротоари и тротоарни настилки Община Ямбол получава 950 000 лева.

В другите две общини от област Ямбол ще се осъществи ремонт на уличната мрежа.

Кметът на Община Ямбол благодари на правителството и лично на министър-председателя Бойко Борисов за финансовата помощ за важните инфраструктурни проекти. „Тази помощ към гражданите на Ямбол отново доказва, че при открит и честен диалог затворени врати няма.“, каза Валентин Ревански.


Областният управител Димитър Иванов коментира отпуснатите днес от Правителството близо 9 млн. лв. за общините от областта, насочени към важни инфраструктурни проекти:

„Изключително доволен и благодарен съм, както на Правителството, така и лично на премиера Бойко Борисов, за поетия и изпълнен ангажимент към област Ямбол. Тази допълнителната финансова помощ е неоценима подкрепа към общините от областта  в този момент. Днес за област Ямбол, за общините Ямбол, Елхово, Стралджа бяха отпуснати близо 9 млн. лв. Това са средства, които ще се инвестират във важни инфраструктурни проекти. Ямбол ще има изцяло обновена Спортна зала „Диана“. Средствата за основния ремонт на залата са 4 млн. лв. За ремонта на основна градска улица от кръстовището на бензиностанция ШЕЛ до ул. „Атанас Кратунов“, се отпускат 2 390 560 лв. Средства има предвидени и за градските тротоари. Убеден съм, че средствата за ремонт и реконструкция на уличната мрежа в населените места на общините Елхово и Стралджа, съответно 1 млн. лв. и 600 хил. лв., е незаменима помощ в този момент. Тези средства ще влязат в общините и ще променят средата и условията на живот в населените места.

Днешното решение на МС за пореден път показа, че когато работим с разбиране, в синхрон местна и държавна власт, когато изпълняваме поети ангажименти към хората и имаме ясни приоритети – резултатите са добри. Още веднъж благодаря на Правителството!“, коментира областния управител Димитър Иванов.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com