21.03.2023

„БСП за България“: Ваксината срещу вируса на едноличната власт е бюлетина №4

Ваксината срещу политическия коронавирус на властта е бюлетина номер 4, пречупете страха, излезте и гласувайте и на 4.04 напълнете урните с ваксината номер 4. С този призив се обърна към присъстващите на представянето на листата на „БСП за България“ в Стралджа общинският председател на левицата Йордан Койчев. Той представи осемте кандидати от листата с техните биографии и професионална компетентност, като им даде възможност всеки да обясни приоритетите на коалицията в неговата специалност.

Пръв към присъстващите се обърна представителят на община Стралджа в листата и най-млад участник – учителят Койчо Койчев. Той сподели удовлетворението си, че най-сетне политическа сила като БСП предлага качествено различни подходи за разрешаване на проблемите в сферата на образованието и науката – прекратяване подмяната на българската история, премахване на делегираните бюджети, да се финансират само държавни и общински училища, въвеждане на един учебник по предмет за един клас, заделяне на 5 % от Брутния вътрешен продукт за образование.

За нуждата от повече държавна подкрепа към културата говори като представител на изкуството Божидара Божилова. Като специалист в социалната сфера и пенсионното осигуряване Капка Йоргова разясни как БСП ще подкрепи младите хора и семействата и ще върни справедливостта между поколенията. Стоян Овчаров обясни приоритетите на „БСП за България“ в енергетиката. Като представител на местното самоуправление Нина Терзиева представи как в община Болярово прилагат на практика политиката с грижа към хората и идеята й, че трябва подкрепа не само за граничните общини, но и за цялата Ямболска област. Спешната нужда от промени в здравеопазването и прекратяване на порочната практика здравето да е стока, изтъкна д-р Райно Георгиев.

БСП винаги е поставяла на първо място интереса на хората, подчерта водачът на листата Кристиан Вигенин. Той изтъкна, че листата е млада,  в нея са избрани честни и почтени хора, професионалисти в най-важните за левицата и за България сфери, които взаимно се допълват.

Не бива вирусът и пандемията да ни плашат, каквато е целта на правителството – да откаже хората да гласуват, да налами избирателната активност и да направи така, че купеният и контролираният вот, който е основен за ГЕРБ, да има по-голяма тежест, коментира Кристиан Вигенин и призова хората да излязат и да гласуват, защото България има нужда от коренна промяна.

„БСП за България“ предлага различен модел за развитие на държавата за регулиране на обществените процеси и за насърчаване на икономиката и уточни, че не може всичко да бъде оставено само на свободния пазар, хората да бъдат оставени на частните или държавни монополи, регионите да се развиват без подкрепа, затова левицата е за ясна стратетия и ясна отговорност на държавата.

Предлагаме нов модел за пресичане на гигантската корупция, която е овладяла държавата, и на всички равнища източва парите и ресурсите, които вместо да стигат до хората, отиват в кръговете около властта и се присвояват, а много малка част се влагат в проектите и затова те са некачествени, каза още водачът на листа и заяви, че „БСП за България“ ще прекрати контрола на олигархията над управлението.

Местните социалисти поискаха и община Стралджа да бъде включена в програмата „Странджа – Сакар“, защото и тя се нуждае от подкрепа.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com