30.03.2023

Кристиан Вигенин: БСП за България има ясен план за нужната промяна на България

Подкрепете „БСП за България“, за да има силно ядро на промяната в новия парламент, призова водачът на листата на левицата за Ямболски избирателен район Кристиан Вигенин при представянето на кандидатите за народни представители в Елхово.

БСП има ясен план каква промяна е нужна на България, каза още Кристиан Вигенин и допълни, че коалицията има амбицията изцяло да промени модела, по който се развива станата през последните години.

„БСП за България“ е за реална справедливост в държавата, съществена промяна в съдебната система, прекъсване на връзката между мафията и държавата, разделяне на партията ГЕРБ от държавата, прекъсване на олигархичните зависимости, защото чрез парите олигархията получи политическа власт и всичко, което се случваше не беше в интерес на хората, а в интерес на икономически кръгове, подчерта още водачът на листата.

Той обясни, че левицата настоява за ефективно използване на средствата, както на европейските, така и от националния бюджет за проекти, които имат добавена стойност и повишават качеството на живот на хората, а не за проекти, създадени да се източват средства в определени икономически кръгове и групировки, което лишава България от възможността да се развива и да се повишат доходите.

„БСП за България“ е и за нова роля на държавата в икономическите процеси, държавата да бъде защитник на гражданите, регулатор на икономическите процеси, а не да продължава политиката на изтеглянето й от всички сфери и оставянето на хората в ръцете на монополистите, изтъкна още Кристиан Вигенин.

Председателят на БСП – Елхово Стоянка Маджарова представи всички осем кандидати от листата, които са професионалисти от различни сфери на обществения живот.

„Изборите на 4 април са като разделна линия, те ще определят дали България ще върви напред към по-добро бъдеще, или ще остане в сегашното състояние и да ставаме все по-зле“, коментира представителят на община Елхово в листата Стоян Овчаров, който разясни приоритетите в областта на енергетиката.

„Преизчисляване на пенсиите към средния осигурителен доход за 2017 г., прозрачен механизъм за формиране на минималната работна заплата, увеличаване на осигурителния доход и подкрепа за младите“, са част от социалните приоритети, които разясни Капка Йоргова, като специалист в социалната сфера.

„През последната година живеем в две кризи – едната е Ковид – кризата, но за мен по-голямата е 11-годишната криза, която обикаля България с един джип и задълбочава абсолютно всички други кризи и ги прави по-трудно преодолими и живота на всеки един от нас по-труден “, коментира вторият в листата д-р Райно Георгиев. Той уточни, че дори и излизането от ковид кризата заради този тип управление е толкова тежко, мъчително и трудно, но за да няма четвърта призова на 4. 04. с номер 4, за да изпратим и двете кризи.

Нина Терзиева изтъкна, че е родена в Елхово и се чувства сред свои. „Политиката с грижа за хората е възможна, ние я реализираме в община Болярово, въпреки че се борим с всички трудности като община в опозиция. Децата ни получават безплатна храна, родителите им не плащат такси за детска градина, всички нуждаещи се по селата получават грижи и топла храна, осигурили сме и работни места в социалните ни заведения“, подчерта тя.

Като представител на изкуството Божидара Божилова заяви, че най-голямо недофинансиране има в областта на културата, а в България бездуховността се увеличава. „БСП за България“ е единствената политическа сила, която предвижда реформа в културата, която да подобри състоянието на всички, заети в нея, каза още тя.

На представянето на листата присъстваха областният председател на БСП Митко Андонов, кметът на Болярово Христо Христов и специално от София, за да подкрепи листата на „БСП за България“ пристигна и Атанас Мерджанов, който е член на елховската партийна организация. Сега е време за работа, не е време на анализи и критики, каза той и допълни, че БСП е доказала, че е най-социалната партия, която смали в най-голяма степен финансовите неравенства.

Елховските социалисти пожелаха успех на листата на 4. 04. с номер 4 да се поздравят с успех.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com