21.03.2023

Член на РИК – Ямбол е с коронавирус, комисията продължава работата си

Член на Районната избирателна комисия в Ямбол е дал положителна проба за Коронавирус. От неделя мъжът е поставен под карантина, но комисията ще продължи работата си, тъй като няма указания от ЦИК за подобни ситуации.

15 са членовете на районната избирателна комисия, но те няма да бъдат поставени под карантина. На въпрос какво се случва с контактите лица председателят на председателят на комисията Екатерина Янева отговори: „Всички знаем какво се случва с контактните лица, но нямаме такива предписания. Никой не се е обадил, за да каже, че трябва да ни карантитират. Но то няма и правила в тази насока от Централната комисия, съгласувано с Министерство на здравеопазването, за да коментираме в тази насока нашата работа в момента“, каза Янева.

Секретарят на РЗИ- Донка Желева беше на същото мнение:

„Не, няма да бъдат карантинирани, защото Изборният кодекс не предвижда такива мерки в такава ситуация“.

Днес петима от членовете на комисията са изследвани, като резултатите на всички са отрицателни. Седем от членовете са имунизирани и с втора доза от ваксината, а останалите според Янева категорично са отказали да си направят тестове и са заявили, че се чувстват добре.

До ЦИК е изпратено предложение в РИК – Ямбол да бъде извършена смяна, като бъде включен друг представител на БСП.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com