21.03.2023

Кандидатите за народни представители от листата на  ГЕРБ-СДС се срещнаха с гражданите на Стралджа

На среща с жителите на община Стралджа, ПП ГЕРБ представи кандидатите си за народни представители и приоритетите на национално и местно ниво, за предстоящите парламентарни избори на 4-ти април.

Кандидатите от листата бяха посрещнати от д-р Дора Йовчева, на която житейския и професионален път на лекар е свързан с община Стралджа.

„За мен, доверието, което ми е гласувано от ПП ГЕРБ и моите съграждани, да представлявам интересите на региона е изключително важно! Ще направя всичко възможно за да го оправдая“, казва д-р Йовчева, която е и общински съветник в местния парламент. Тя представи пред стралджанци най-важните приоритети за региона, за които ще работи. „В сферата на здравеопазването и социалните услуги залагаме на изграждането на двата Центъра за спешна медицинска помощ във Стралджа и Войника. Създаването на Центрове от семеен тип за настаняване и обслужване на възрастни хора. Все неща от особено значение за възрастните хора и техните семейства, както и за жителите на общината.“, каза пред своите съграждани д-р Дора Йовчева.

Пред жителите на Стралджа, водачът на листата – д-р Димитър Рунков, пое ангажиментите за довършване и технологично оборудване на областната Болница, за изграждане на Хоспис за долекуване на пациенти, както и за създаване на Медицински колеж в Ямбол. Жителите на община Стралджа зададоха множество въпроси на доктор Рунков, свързани с ковид пандемията, за привличането на медицинския персонал, за новата болница. „Смятам, че успях да убедя хората в залата, че ще получат това, което заслужават – качествено здравеопазване и спокойствие, че 24 часа има кой да се грижи за тях!“, коментира след срещата д-р Рунков.

Листата беше представена от Димитър Иванов, областен управител на област Ямбол и трети в листата на ГЕРБ-СДС.

„Работата ми като областен управител ми даде уникалната възможност да познавам цялата област наистина в детайли, да познавам проблемите и да зная кое е важното за хората по места. В Стралджа, пред вас мога да поема ангажимент и категорично да ви заявя, че ще реализираме едни от най-важните инфраструктурни проекти за района, за които се интересувате и днес, изграждане на пътен възел “Воденичане”, при АМ “Тракия”, и ремонт на главния път Стралджа-Лозенец, както и ремонт на пътя Недялско-Иречеково.“, каза Димитър Иванов.

Той изтъкна като едни от най-важните приоритети на национално ниво, още:

  • Минималната заплата в края на мандата ще бъде поне 1000 лв., а средната заплата в края на периода – поне 2000 лева.
  • Повишаване и ежегодна актуализация на пенсиите на над 2 млн. пенсионери.
  • Премахване таксите за всички деца в предучилищна възраст
  • Започва програма за саниране и на еднофамилни къщи

На срещата, превърнала се в диалог между кандидатите за народни представители и жителите на Стралджа, бяха представени още приоритети и поети конкретни ангажименти в областта на образованието, пътната инфраструктура, спорта, инвестициите, както и икономическото развитие на областта, с основната цел да задържим младите, да работят и създават семейства тук.

„Стралджа има нужда не от неизпълними обещания, а от ясни и конкретни ангажименти, такива, каквито ние от ГЕРБ можем и поемаме“, категоричен бе Димитър Иванов.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com