02.10.2022

Ковид ситуацията отново се усложнява

Увеличава се броят на настанените в болница пациенти в Ямболска област. Ковид отделенията са почти пълни, заболеваемостта в региона продължава да расте, показва статистиката за последните дни.

 В държавната болница в момента се лекуват 79 пациенти, като от тях 8 са в интензивното отделение, съобщи зам.- директорът д-р Валентин Вълчев и допълни, че продължава тенденцията да не се търси навременна помощ от семейните лекари:”Много от пациентите се самолекуват. Това е притеснителното, провеждат някакво лечение, така по приятелски се лекуват. Не правят диагностика, не правят изследвания и вече, когато нещата станат по драматични, тогава търсят спешна помощ и постъпват в тежко състояние в болницата”, каза д-р Вълчев.

 В момента няма недостиг на медицински персонал, само един медик от болницата е с положителен резултат за Коронавирус. 

„Голяма част от личния състав на болницата изкара Ковид 19, около 200 човека имаме, които са ваксинирани”, поясни Вълчев. 

 В частната болница „Йоан Рилски” всички 44 разкрити легла за Ковид са заети. В съботния ден са приети 9 пациенти, въпреки че практиката е в почивните дни да не се хоспитализират болни.

Заболеваемостта в областта вече достига 570 на 100 000 население. 

 

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com