23.03.2023

Реанимацията в Ямбол остава пълна с Ковид болни

И деветте легла в Ковид реанимацията на областната болница са заети, информираха от РЗИ. След като преди месец бяха доставени два подвижни концентратора на многопрофилната болница „Св. Пантелеймон“ днес ше бъдат  доставени още 6, съобщи  секретарят на инспекцията Донка Желева: Сега по новото разпределение за „Св. Пантелеймон“ има още 3, за болницата в Елхово- 1, за кардиологичната болница -1 и за болница Йоан Рилски също един концентратор, уточни Желева.

В частната болница „Св. Йоан Рилски“ за заети 43 от общо 44 легла за Ковид пациенти, в кардиологичната болница има двама, при общо четири легла, в държавната болница са 79. „Следим ситуацията, в случай на нужда ще се направи реорганизация. Всички болници, максимално са увеличили капацитета си. Най- вероятно, ако има нужда „Св. Пантелеймон“ ще разкрие още легла, посочи Жебава и допълни, че разкриването на нови легла не е проблем, но няма кой да обслужва пациентите.

В момента в 6 отделения на областната болница се лекуват ковид пациенти. Следващото отделение, което се подготвя е това по урология, и там могат да бъдат разкрити още 12 легла.

към днешна дата активните случаи на Ковид в областта са 993, от които 124 са настанени в лечебни заведения, а 869 са на домашно лечение. Под карантина са 1061. Починалите са 217, като само през март битката с болестта са загубили 47 души.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com