30.03.2023

Снежана Делчева, кандидат за народен представител от Коалиция ГЕРБ-СДС за 31 МИР

Образованието остава наш приоритет и в следващите години

  1. Защо реши да станеш кандидат за народен представител, от листата на ГЕРБ-СДС?

Аз съм млад, инициативен човек и имам много енергия за работа. Аз съм от хората, които смятат, че е нужно да поемаме лична отговорност и сами да се борим за онова, което искаме, било то за собствения си живот или за града, или държавата, в които живеем. Това беше причината да стана общински съветник в ОбС Елхово, това е и причината да съм кандидат за народен представител. Колкото до въпроса, защо от листата на ГЕРБ-СДС – защото това е отборът, който показва, че знае как да работи в интерес на по-доброто бъдеще на хората.

  1. Каква е визията ти за развитието на образованието и културата, тъй като твоята професия е свързана и с двете?

Изключително съм щастлива, че през последните години Правителството на ГЕРБ направи толкова много за образованието. Виждаме какво се случва – обновяват се училищни бази, заплатите на учителите растат, вече има и много млади хора, запалени по нашата професия заради страхотните условия на труд, заплащането и т.н. И през следващите години фокусът няма да се измести много от образованието, то, наред с културата, ще продължат да са стратегически приоритети на управлението. Вярвам, че през идния период, културата ще бъде изкарана на преден план и ще видим и при нея същия подем, както в образованието.

 

  1. Кое е най-важното, след като е начертана визията за развитие на даден ресор?

 Знаете ли, много е важно хората, които управляват да познават „машината“ и как работи тя. Някои, от политическите опоненти на ГЕРБ много смело говорят за това как и какво трябва да се случи, но реално не знаят пътя, по който трябва да се мине, за да се реализират идеите. Това е много важно, да знаеш как функционира държавата, какво може и какво не, какви цели да си поставяш и как да ги изпълниш.

Също така смятам, че личното отношение е изключително важно. Например за мен, като педагог, образованието е страшно близка и „свидна“ тема, ако мога така да се изразя. Аз се интересувам и вълнувам от случващото се в образованието.

 4. Ти си от Елхово, какво не знаем ние за Елхово?

Чарът на малкия град може би е непонятен за някои хора. За мен, обаче, Елхово е любимото ми място, моето кътче. Именно затова искам моето дете, младите хора, да остават в Елхово, да имат условия да работят и да се развиват там. Смятам, че през последните години Елхово има бързо развитие и трябва да продължим заедно напред, ръка за ръка Община и Държава.

Може би не знаете за Елхово, че ако поживеете малко при нас, със сигурност ще искате да останете!

  1. А какво не знаем за теб?

Че съм по-силна, отколкото изглеждам… Че много обичам да пея… И че имам много хъс и амбиция за работа!

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com