05.10.2022

Явор Брънков, кандидат за народен представител от Коалиция ГЕРБ-СДС за 31 МИР Ямбол

Работим, за да остават младите хора в нашата област!

  1. Защо реши да станеш кандидат за народен представител, от листата на ГЕРБ-СДС?

 В наши дни младите хора странят от политиката. Смятат я за нещо много далечно от тях. Аз съм стартирал от Младежкото обединение на ГЕРБ. Сега съм общински съветник и работата ми като такъв ми показа, че да бъдеш част от политиката, макар и на местно ниво е нещо, което те кара да проявяваш още по-голяма отговорност. Кара те да мислиш за хората, за това, какво е добро за тях и как да подобриш качеството им на живот.

Аз искам младите хора да остават в нашата област, а тези, които отдавна са я напуснали да се върнат. Затова искам да работя за тази кауза и на по-високо ниво. Това е причината да стана кандидат от листата на ГЕРБ-СДС. Защото знам, че с тези хора, с този отбор, имам истинската възможност да работя за идеите си, не просто да говоря празни приказки и да обещавам.

  1. Как смяташ, че можем да постигнем това, да върнем младите хора по малките населени места?

За мен отговорът на този въпрос е лесен – като им създадем благоприятна среда. Какво иска всеки млад човек? Да има добре заплатена работа, качествено здравеопазване, добро образование за децата му, удобна инфраструктура и да живее в град, за който се полагат грижи, какъвто смятам, че е Ямбол. Смятам, че ние вече вървим по този път, работните места са с тенденция да стават все повече, ето модерната болница съвсем скоро ще е факт, училищата ни са на едно много добро ниво, тепърва предстои още много наши съграждани да предпочетат родния град.

Напоследък дори забелязвам, че мои приятели, които след студентството останаха в по-големите градове се връщат в Ямбол. Тук имат работа, по-спокойно им е, и най-важното, виждат, че за града се работи и има развитие.

  1. Занимаваш се и с един много интересен спорт, автомобилизъм. Покрай това хоби не си ли имал възможности за развитие и в други градове, или в чужбина?

О, разбира се, че съм имал и все още ги имам! Но живота тук, не го заменям за нищо. Смятам, че и в малките населени места има възможности и перспектива за развитие и ние сме тези, които трябва да работим това да се случи, а и както се казва, камъкът си тежи на мястото!

4. Изглеждаш целеустремен, млад човек какво би искал да кажеш на младите хора?

Благодаря! Много пъти съм мислил, какво бих казал на младите хора, ако имах тази трибуна. Нещото, което лично аз смятам за най-важно и следвам неотлъчно в живота си, е да не се отказвам никога. Това бих им казал, да не се отказват.

Да не се отказват от България, от Ямбол, от Елхово, Стралджа… защото за подобряването на нашия живот се работи непрестанно! Просто нищо не е толкова лесно, колкото изглежда, но това се вижда само когато си вътре в нещата. И въпреки всичко, много големи проекти в нашата област се реализираха и продължават да се реализират. Ето да вземем например инфраструктурата, само в последните няколко години при нас са инвестирани над 60 милиона в пътна инфраструктура и пътна безопасност! Значи в тази посока, да пътуваме удобно и бързо, се работи! Така е и в други области – образование, култура, икономика, здравеопазване, за всичко се работи, просто нещата не се случват с магическа пръчка, а с работа. Нека младите хора се образоват,  да учат и да не се отказват, никога. Защото животът в България и разбира се в област Ямбол е страхотен и се подобрява с всеки изминал ден!

  1. Кажи ни нещо за теб, което не знаем!

Аз съм супер откровен, така че може би знаете всичко!

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com