30.03.2023

Тежка остава ситуацията в болниците

Усложнена остава ситуацията в Ямболските лечебни заведения.

В Центъра за  Спешна медицинска помощ  се получават средно между 60 и 70 сигнала на денонощие, което е с над 40 процента повече, отколкото в нормална ситуация поясни  д-р Парушев: „Почти 60 процента са Ковид. Като че ли мъничко започва да има плато, но не е успокоително все още.

119 са настанените в лечебни заведения, уточни секретарят на РЗИ- Ямбол Донка Желева:“ 114 за неуслажнени случаи, 5 в ковид реанимация. Имаме свободни 38 легла за неусложнени и 4 реанимационни“.

Продължава поставянето на ваксина на записалите се в електронния регистър, като за тази седмица те са записани 318 души. Общите доставени количества в РЗИ Ямбол: 1117 дози Пфайзер, 1500 Астра зенека, 250 дози Модерна. основно тези количества са разпределени за личните лекари, уточни Донка Желева.

Нови доставки се очакват в началото на следващата седмица.

Минута мълчание с включени сирени и светлини на линейките. Така медиците от болниците и спешните центрове в цялата страната почетоха паметта на колегите им, загубили живота си в битката с COVID-19. Инициативата е на Българския лекарски съюз и е посветена на Световния ден на здравето – 7 април, който тази година е посветен на героите в бяло. В инициативата се включиха и работещите в Спешния център в Ямбол.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com