30.03.2023

Седмица на безвъзмездното кръводаряване

От 26 до 30 април 2021г., за времето от 8.30ч. до 13.00ч., в Отделението по трансфузионна хематология /Кръвен център/ към МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол,  се провежда Седмица на безвъзмездното кръводаряване. Инициативата е на БЧК – Ямбол, осъществявана съвместно с Отделението по трансфузионна хематология и е посветена на светлия християнски празник Великден. Мотото, което ни обединява е: „Някой се нуждае от твоята кръв СЕГА“.

Дарената кръв няма цена, така както приятелството, любовта и човешкия живот!
Всеки ден в нашата страна стотици хора с различни професии, възраст и социално -икономически статус, даряват кръв! Благодарение на човеколюбието и отзивчивостта им ежедневно се спасява живота на стотици пациенти.

Според Съвета на Европа, всяка страна следва сама да задоволява собствените си нужди от кръв и кръвни продукти и това е основен принцип, който е възприет от цивилизованите страни.

Надяваме се кръводарителската акция да бъде подкрепена от видни личности и общественици на град Ямбол, представители на местната власт и медиите, които дарявайки кръв дават добър пример на младите хора и засвидетелстват своята съпричастност към всеки нуждаещ се от кръвопреливане.

Напомняме, че всеки  здрав човек на възраст между 18 и 65 години  може да дарява кръв поне веднъж годишно, и по този начин спасяваме поне един човешки живот.

ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com