30.03.2023

Община Ямбол продължава мерките по вдигане на изоставени автомобили

Служители на СПООР при Община Ямбол продължават с мерките за освобождаване на територията на града от изоставени леки и лекотоварни автомобили. До момента са установени над 400 коли от този тип. Нарушителите са изоставили превозните си средства на зелени площи, тротоари и паркинги на територията на общината.

Предписания се поставят на превозни средства, които не са в движение, без технически преглед за последните 3 месеца и намиращи се на терени общинска собственост.

След облепяне на автомобилите със стикери собствениците имат срок от 14 дни  сами да ги преместят в частен имот или да ги предадат на скрап. Ако това не се случи, след изтичане на срока колите ще бъдат репатрирани принудително на отредените за целта места.

Припомняме, че автомобили, паркирали в нарушение на разпоредбите на чл.168, ал.1 от Закона за движение по пътищата и на наредбите на Общински съвет – Ямбол, също се репатрират. Основните нарушения са свързани с неправилното паркиране в пешеходни зони, зони за отдих и спорт, детски площадки, автобусни спирки и др.

Паркингът за репатриране на автомобилите на територията на община Ямбол се намира в ж. к. „Хале“, в близост до блок 8. Информация за репатрирани коли може да бъде получена на телефонен номер 0882 52 24 81.

Таксата за освобождаване на принудително отстранено пътно превозно средство, неправилно паркирано на територията на общината е 40 лв. с включен ДДС за всеки отделен случай.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com