21.03.2023

Репетиции на ново заглавие в ДТ „Невена Коканова“

„Малка пиеса за детска стая“ е новото заглавие, което ще попълни репертоара на ДТ „Невена Коканова“, Ямбол. Автор на пиесата е Яна Борисова.  С „Малка пиеса за детска стая“  Яна Борисова прави своя писателски дебют в българския театър, който я  превръща в един от най-интересните съвременни драматурзи. Пиесата й е поставена от Галин Стоев  през 2007-ма година и до днес спектакълът продължава да се играе на сцената на Театър 199. Текстът е награждаван многократно през годините.

На ямболска сцена пиесата започна своето творческо пътешествие под режисурата на Вежен Велчовски. В пиесата публиката ще види как четирима приятели успяват да изградят свой свят без поза и фалш, свят в който поне веднъж седмично да избягат от заобикалящия ни хаос. Кой не би искал да има такива приятели, кой не би искал да има такова убежище? А дали убежището ще продължи да ги приютява или ще се разпадне, ще стане ясно в края на спектакъла.

За реализацията на новия спектакъл ДТ „Невена Коканова“, Ямбол дава своето доверие на най-младите актьори в състава си. В ролите ще се превъплатят Яна Бобева, Галина Иванова, Румен Михайлов, Георги Караиванов и Кристиян Негалов. Кристиян е най-новото попълнение на трупата, а „Малка пиеса за детска стая“ ще бъде неговия професионален дебют на сцена.

Сценограф  на постановката е Жанета Иванова, а премиерата  е предвидена за началото на септември.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com