01.04.2023

Спокойно протича изборният ден в Ямболска област

Без сериозни проблеми протича изборният ден на територията на Ямболска област. Във петте общини на областта са сформирани 240 секции. Право на глас в областта имат 108 569 избиратели. За четирите депутатски места в ямболския избирателен район се състезават 119 кандидати от 22 регистрирани партии и коалиции.

По-сериозен проблем е възникнал рано сутринта в 67- секция в комплекс „Хале”, където машината е блокирала и в продължение на  около 40 минути гласуването е било спряно, разказаха избиратели: „Машината изобщо не работеше, макар че бяха започнали  да я охлаждат с вентилатор, продължиха опитите с  рестартиране, беше пълен хаос.

От РИК съобщиха, че след намесата на техник, аварията е била отстранена, а изборният процес е възобновен.

Наша проверка показва, че до момента до урните отиват по- възрастните избиратели. Все още има респект от машините, но след гласуването избиратели споделиха: „Нищо страшно няма, аз много бяха притеснена, но  има човек отстрани, който ми каза и аз пуснах, вземах си  листчето, благодарих! Нищо страшно няма и затова да отидат всички да гласуват!

Процесът е много лесен, не се изисква някаква особена подготовка! Лесно, приятно,  и удобно .

В 159 секции на областта се гласува машинно. Анкетьори от пет социологически агенции са заявили екзит-пол проучвания в града и региона. Първите данни за избирателната активност ще бъдат оповестени от Районната избирателна комисия след 11 часа.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com