02.02.2023

Призив за доброволна ваксинация отправиха председателите на пенсионерски клубове в община „Тунджа“

Председателите на пенсионерски клубове в община „Тунджа“ отправиха призив за доброволна ваксинация към всички техни членове в 40 тунджански села и към всички жители на общината.

Решението за такъв призив беше взето на работната среща с председателите на клубовете.

„Това е единственият доказан начин за намаляване разпространението на вируса и на смъртността“, се казва в призива. В него се посочва още, че община „Тунджа“ вече е платила  достатъчно висока цена – досега са починали 87 души, заразени с коронавирус. В момента активните случаи в общината са 122, а 20 души са в болница. Днес новозаразените са 15.

„При втората и третата вълна сме имали и повече заразени в общината, но и сега броят им непрекъснато се увеличава. Затова Ви призоваваме нека бъдем отговорни към нашия живот и към здравето на нашите близки, защото няма по-голяма ценност от живота!“, се казва още в призива.

Срещата на председателите на пенсионерските клубове започна с едноминутно мълчание в памет на починалата преди дни председателка на пенсионерския клуб в с. Победа.

На срещата беше уточнено, че общината ще осигури до дни на всички пенсионерски клубове защитни маски и дезинфектанти. Изрично беше подчертано, че ако има събирания на закрито в клубовете, те трябва да се извършват при строго спазване на противоепидемичните мерки за дезинфекция, дистанция и носене на маски.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com