06.02.2023

Ремонтите на тротоарната настилка на ямболските улици продължават

Община Ямбол приключи с ремонтните дейности на тротоарната настилка на четири улици в града. В момента се работи по още две, предстои да започне ремонт и на още шест от улиците в Ямбол.

Нови бетонови павета са поставени на тротоарите на ул. „Дъбилино“ – отсечката от ул. „Мир“ до ул. „Дружба”, в участъка от ул. „Българка“ до ул. „Михаил Лъкатник“, около бл. 5 в ж.к. „Зорница“ и на улица „Срем“. Нова асфалтова настилка вече имат и тротоарите на ул. „Стиляна Параскевова“ в участъка от ул. „Елена Янкова“ до ул. „Александър Стамболийски“. Бетоновите бордюри са подменени с нови.

В момента се осъществяват довършителни ремонтни дейности на тротоарна настилка на ул. „Жорж Папазов“ в участъка от ул. „Д. Благоев“ до ул. „Стара планина“, както и в ж.к „Граф Игнатиев“ от бл.72 до бл. 76.

Подходите от и към тротоарите са съобразени с изискванията за достъпна градска среда.

Предстоят ремонти    на  ул. „Цар Иван Александър“ в участъка от ул. „Михаил Лъкатник“ до ул. „Бузлуджа“,  на ул. „Стара планина“  пред бл.2, вх. А и Б, в ж.к. „Георги Бенковски“ – от ул. „Преслав“ до обходен път Изток, на обходен път Изток – отсечката от ж.к. „Д-р Дончев“ до ул. „Крайречен“, на ул. „Граф Игнатиев“ – от бл. 40 до бл.56, на ул. „Бузлуджа“ –  от ул. „Димитър Благоев“ до ул. „Александър Стамболийски“.

На територията на града има много тротоарни настилки, които се нуждаят от основен ремонт. Община Ямбол ще продължи поетапното им реновиране, с приоритет ще бъдат ремонтирани най-натоварените с пешеходен поток зони, след това ремонтните дейности ще продължат по вътрешните улици с по-малка натовареност.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com