02.02.2023

Турският шофьор, обвинен за катастрофата край Елхово, остава в ареста

Ямболският окръжен съд остави за постоянно в ареста турският шофьор, обвинен в предизвикването на катастрофата до Елхово на 13 октомври. При сблъсъка загина четиримесечно бебе, в тежко състояние остават 28 – годишна жена и дете са три години.
Тежката катастрофа е станала на хлъзгав път, около 8 часа сутринта, на околовръстното на Елхово. Според прокурор Люцканов, 60- годишният шофьор на тира, не е успял да овладее превозното средство и е навлязъл в насрещното платно и по този начин е предизвикал сблъсъка с джипа, в който е пътувало четиричленното семейство. Адвокат Димитър Димитров обаче обясни, че Джемил Кабъбджа се е опитал да избегне още по- сериозен сблъсък:
На около 200 метра срещу него излиза насрещното МПС, пресметнал му е първо няколко пъти, за да избегне челния удар избягва в другата лента, но явно мерцедеса се е движел с много висока скорост и се е блъснал в дясната част на влекача на тира.


Подсъдимият е обвинен че е нарушил закона за движение по пътищата, предизвикал е ПТП и по непредпазливост е причинил смъртта на едно лице, тежки телесни повреди на две лица и средна телесна повреда на едно лица, уточни прокурор Люцканов. По това обвинение наказанието е лишаване от свобода до 15 години.
Определението за мярката, постановено от Ямболския окръжен съд, м

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com