07.02.2023

Джанмарио Страпати и Камерен оркестър „Дианополис“ с концерт на открито в Ямбол

Концерът в подкрепа на младите таланти на Камерен оркестър „Дианополис“ с концертмайстор Красимира Султанова и италианския виртуоз на тубата Джанмарио Страпати ще се проведе на открито пред сградата на Културно-информационен център „Безистен“ – Ямбол на 24 октомври, неделя, от 11:00 часа, ако атмосферните условия позволяват.

Музикалното матине трябваше да се проведе в зала „Съвременност“ на единствения запазен покрит османски пазар в България, но заповедта на здравния министър налага проявата да бъде извън сградата с прекрасна акустика.

Хората, закупили билет за концерта, имат възможността да го върнат с касовия бон на касата на Културно-информационен център „Безистен“ всеки работен ден – от 08:30 часа до 17:30 часа, до 28 октомври /четвъртък/. Другият вариант е да го запазят за следващ концерт в Безистена.

Джанмарио Страпати е изнасял концерти като солист в камерни и оркестрови формации във Великобритания, Румъния, Албания, Германия, Молдова, Словакия, Финландия, Унгария, Италия, Черна гора, Русия и България. Той вече е свирил в ямболския Безистен.

Получава престижната награда „Нино Рота“ през 2015 година, когато е само на 15 години.

Музикантът разказва, че се е влюбил в тубата на тригодишна възраст, докато гледал анимационен филм със забавен брас бенд.

Джанмарио Страпати е почетен гражданин на родния си град Анкона. Любителите на класическата музика в Ямбол ще чуят в програмата произведения на Aлесандро Марчело, Луиджи Бокерини, Винченцо Белини, Виторио Монти и др.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com