03.02.2023

Приветствие на кмета на Болярово Христо Христов по повод празника на Общината – 26 октомври

Уважаеми съграждани, дами и господа,

От името на общинската администрация и лично от мое име имам честта и удоволствието да се обърна към всички вас и да ви поздравя с празника на нашия град-26 октомври Димитровден!

За съжаление, заради пандемичната обстановка в страната и разпоредбите на здравните власти, за втора поредна година се налага да отменим масовите тържества и традиционното литийно шествие с иконата на свети Димитър – закрилникът на строителите и на славянството, когото нашите предци са избрали за покровител на Болярово и на когото са кръстили издигнатия наново през 1887 г. православен храм в града.  Но аз съм убеден, че всеки от нас ще отбележи 26 октомври с тържественост в сърцето си.

Известна истина е, че истинският характер на един народ се разкрива по време на големи изпитания. През последните месеци видяхме, че ние, българите, имаме силен характер.

По време на извънредното положение ние проявихме най-добрите си качества – солидарност, дисциплина, доброволчество, които ни показаха, че ценностите не са погубени.

Всички заедно се възхищаваме на лекарите, социалните работници и учителите, които са на първата линия, така, както е било винаги. Те получават не само аплодисменти, а признание и благодарност.

Всички ние сме убедени, че здравето и живота на хората са от първостепенно значение. По тази причина приоритет в програмата ни е повишаването на социалните мерки. Общината продължава да осигурява топъл обяд на над 270 души, както и на повече от 150 ученици от учебните заведения на общината. Подпомагаме десетки нуждаещи се от лечение и храна с помощи от бюджета на общината, отпуснати с решения на Общинския съвет.

Наред с това продължихме работата и по подобряването на инфраструктурата в града, като за целта привлякохме чрез целева държавна субсидия, Държавен фонд „Земеделие“ и МИГ „Елхово-Болярово“ над 3 милиона лева.

Приключва ремонтът на улица „Младежка“. Започна реализацията и на благоустрояването на 10 други улици в град Болярово, както и на улици в селата Воден, Голямо Крушево, Малко Шарково, Шарково, Мамарчево, Попово и Стефан Караджово. В близките дни ще бъде най-после даден стартът и на ремонта на читалищата в селата Стефан Караджово, Мамарчево, Воден и Голямо Крушево, за което бяха осигурени 96 хил. лв.

Предстоят да се реализират тази година са ремонтът на Основно училище ”Стефан Караджа”, село Стефан Караджово и изграждане на нова фитнес-зала в града, и други обекти от капиталовата програма.

С цел пълноценното развитие  на нашите деца и опазване на тяхното здраве създаваме и необходимите условия за подобряването на материалната база в учебните заведения и в детските градини. Както по време на лятната ваканция, така и по време на учебния процес се организират редица спортни състезания за тях, чиято цел основно е да насърчи физическата активност на децата и младежите и да им създаде добри навици за здравословен начин на живот.

Уважаеми съграждани,

Изразявам признателност и уважение и към всички вас – днешните боляровци, които по различни начини помагате за утвърждаването на Болярово, като красив и съвременен български град! И нека винаги помним, че съдбата на Болярово и на цялата община всякога трябва да ни интересува, да е близка до нашите сърца, защото съдбата на родния край е наша отговорност и наша съдба! Наше бъдеще!

26 октомври е професионален празник и на строителите. Желая им много здраве и повече професионални успехи в строителния бранш.

26 октомври е празник на многото именници Димитър и Димитринини.

Използвам случая да поздравя всички тях и да им пожелая дълъг живот, много здраве, късмет, благополучие, вяра и оптимизъм!

Нека Свети Димитър закриля всички нас и ни носи мъдрост и воля, сила и вяра в идните по-добри дни! Бъдете Благословени!

Честит празник!

Христо Христов, кмет на община Болярово

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com