28.01.2023

Община „Тунджа“ организира конкурс за изпълнение за Деня на народните будители

За Деня на народните будители община „Тунджа“ организира конкурс за изпълнение на стихотворение от български автор за всички тунджански деца и ученици.

Заради пандемичната обстановка конкурсът няма да е присъствен. Всички желаещи да се включат в него, трябва да представят видеозапис, който може да бъде записан и с телефон.

Получените записи ще бъдат публикувани на 1 ноември на официалната страница във Фейсбук на община „Тунджа“ като поздрав на тунджанските деца за Деня на народните будители.

Конкурсът ще се проведе в 4 възрастови групи в две категории – за най-добре изпълнено стихотворение и за най-добре подбрано стихотворение. Първата възрастова група е за деца до 7 години, втората – от I до IV клас, третата от V до VII клас, четвъртата от VIII до XII клас.

Жури в състав – актрисата Велика Видева, председателят на Дружеството на писателите Тенко Тенев и зам.-кметът на община „Тунджа“ Димитър Димитров ще оцени изпълненията във всяка възрастова група, победителите ще получат награди.

На изпълнението с най-много харесвания ще бъде присъдена наградата на публиката.

Изпълненията се изпращат до 29 октомври на имейл contact.tundzha@net или на съобщение на официалната страница във Фейсбук на общината https://www.facebook.com/tundzhabg с данни за изпълнителя.

 

РЕГЛАМЕНТ НА КОНКУРС ЗА ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

  По повод 1 ноември – Ден на народните будители, община „Тунджа“ обявява конкурс за рецитиране на стихотворения от български автори, посветени на празника.

Конкурсът е индивидуален. Право на участие в него имат всички тунджански деца и ученици, които могат да се включат с изпращане на видеозапис с тяхното изпълнение.

В Деня на народните будители – 1 ноември, видеозаписите ще бъдат качени на официалната страница на община „Тунджа“ – https://www.facebook.com/tundzhabg

Жури ще отличи най-добрите изпълнения по възрастови групи, както и  най-добре подбрано стихотворение за Деня на будителите.

 Възрастови групи:

 Първа възрастова група: Деца до 7 години

Втора възрастова група: от I до IV клас

Трета възрастова група: от V до VII клас

Четвърта възрастова група: от VIII-XII клас

Раздел:

Конкурсът е в два раздела

  • „Най-добре рецитирано стихотворение“
  • „Най-добре подбрано стихотворение“

 Изисквания за изпращане на изпълненията:

 Участниците могат да се включат с рецитиране на едно стихотворение. Изпълненията се изпращат на електронен адрес contact.tundzha@net на съобщение на официалната страница във Фейсбук на общината https://www.facebook.com/tundzhabg или се представят видеозаписите на флаш памет на адрес:

Община „Тунджа“

пл. „Освобождение“ №1

гр. Ямбол

Към тях трябва да се добави необходимата информация за участника -имена, възраст, населено място, телефон за контакт с родител /настойник/.

Краен срок за получаване на видеозаписите:

До 17:00 ч. на 29 октомври 2021 г.

 Награждаване:

Жури в състав Велика Видева – актриса, Тенко Тенев – поет и председател на Дружеството на писателите – Ямбол и Димитър Димитров – заместник-кмет на община „Тунджа“ ще оцени изпълненията във всяка възрастова група.

Отличените изпълнения ще бъдат обявени на 08.11.2021 г. в официалния сайт и фейсбук страницата на община „Тунджа“.

На изпълнението, получило най-много харесвания, ще бъде връчена наградата на публиката.

Допълнителна информация на телефони:

 Диана Иванова 0898549105

Татяна Стоянова 0884470442

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com