03.02.2023

Млад и амбициозен треньор поема футболистите на „Ямбол 1915“

qrf

Футболен клуб „Ямбол 1915“ обяви своя нов старши треньор за следващия полусезон. Ивелин Петков е на 30 години и е роден в Ямбол. Висшето си спортно образование завършва с пълно отличие през 2014 година в НСА „Васил Левски“. Следват едноседмични специализации в европейските футболни грандове Ливърпул и Фиорентина, както и в отбора на Пескара, който е известен в работата си с млади футболисти.

Към настоящия момент Ивелин Петков притежава „А“ професионален лиценз, както и такъв за кондиционен треньор. Той учи и магистратура „Спорт за високи постижения във футбола“.

Във футболната му визитка влиза работа с деца в село Горна Малина, както и 4-годишен престой в град Монтана, където тренира юношеските формации U15, U17 (най-добро класиране на тази възраст) и U19. Ивелин Петков прави юношите старша възраст шампиони на Сверозападна България.

Добрите резултати в школата са забелязани и от Ферарио Спасов, който кани Петков като помощник треньор на ПФК “Монтана” във Втора лига. Следва и един сезон в школата на ПФК “Славия”, след което става помощник треньор на Енгибар Енгибаров в ПФК “Витоша Бистрица”, част от Първа лига. През последните две години Ивелин е бил помощник треньор на ПФК “Литекс” в екипа на Живко Желев.

Пожелаваме успех на Ивелин Петков в неговото начинание, както и добри резултати на ямболския тим!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com