09.12.2022

Отсечката Ямбол – Болярово- Бургас – алтернативен на АМ „Тракия“ маршрут – е в лошо състояние

За поредна година участък от важен републикански път в Ямболска област посреща зимата в окаяно състояние. Отсечката е на пътя Ямбол – Болярово- Бургас, който се използва като алтернативен на автомагистрала Тракия при лоши метеорологични условия.

Въпреки настояванията и десетките писма изпратени до АПИ, 5-километровата отсечка между село Стефан Караджово и разклон „Кошудере” не се включва в годишните планове за ремонт, посочи кметът на община Болярово Христо Христов: „Този път вече е в бедствено положение и ако до пролетта не се предприемат някакви мерки, следващата година, най-вероятно ще се наложи частично да бъде затворен“.

Освен като алтернативен към Бургас, пътят се явява обходен при тежки произшествия и на международното трасе към граничен пункт Лесово. Заради състоянието на участъка в такива случаи движението се пренасочва по общинския път „Попово – Дъбово – Стефан Караджово“.

Той обаче е забранен за автомобили над 3,5 тона. Освен това, наскоро е ремонтиран по европейски проект, спечелен от общината, а тежкотоварният трафик го разбива, допълни кметът Христо Христов.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com