25.03.2023

Община „Тунджа“ награди победителите в конкурса за стихотворение за Деня на народните будители

Община „Тунджа“ връчи наградите на победителите и участниците в конкурса за стихотворение, посветено на Деня на народните будители.

Той се проведе онлайн на официалната фейсбук страница на община „Тунджа“, в него взеха участие 45 изпълнители.

„Благодарим за участието на всички тунджански деца и ученици, които се включиха в конкурса със стихотворения и на техните родители и учители, че ни съдействаха да направят и изпратят записите“, обърна се към пълната зала кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев и допълни: Благодарение на Вас и на активността Ви успяхме да се върнем към онзи смисъл, който са вложили преди 99 години нашите предци при обявяването на празника за национален – „този ден да се превърне в празник на големите българи, за да събуди у младите здрав смисъл за съществуването и интерес към дейците на миналото ни“.

Кметът Георги Георгиев връчи наградите на победителите и на всички участници, а Микаела Манолова от с. Ханово, спечелила първо място във втора възрастова група и Тоньо Иванов Иванов от Обединено училище „Васил Левски“ с. Тенево, който беше отличен за най-добре подбрано стихотворение отново във втора възрастова група, представиха пред всички своите изпълнения.

На тържеството присъстваха и председателят на Общински съвет „Тунджа“ Нели Славова, заместник – кметовете Димитър Димитров, Светла Стоянова, Татяна Стоева и Светозар Грозев и секретарят на общината Галина Иванова.

Кметът Георги Георгиев не скри радостта си, че са се събрали толкова много деца и техните родители и пожела на всички светли и щастливи коледни и новогодишни празници.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com