05.12.2022

Даниел Асенов е боксьор номер 1 на БК „Априлец“

Даниел Асенов отново е боксьор номер 1 в класацията на най-добрите спортисти на БК „Априлец“ за 2021 г.

Церемонията по награждаването беше организирана от община „Тунджа“ и Управителният съвет на боксовия клуб.

„Вие сте една от емблемите на българския и на тунджанския спорт“, обърна се към най-добрите боксьори кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев. Той припомни, че БК „Априлец“ през годините има много национални и европейски шампиони и множество награди от турнири в България и чужбина и е на второ място в България след ЦСКА. „Ние безкрайно много се гордеем с вас, с вашите постижения и затова през всичките тези години община „Тунджа“ е от основните подпомагащи страни във финансирането на клуба“, подчерта Георги Георгиев и пожела на боксьорите здрава и спорна за спортни постижения 2022 г.

Боксьор номер 1, който през 2021 г. взе участие в олимпиадата в Токио и на световно първенство и завоюва първо място на турнир „Странджа“, сподели, че успехът зависи от всеки, най-важното е да полагаш усилия, да не се отказваш и да продължаваш да се трудиш.

На второ място е Иван Илиев спечелил три първи места в държавни шампионати в категория 63 кг за юноши.

Трети е Христо Илиев с две първи и едно второ място в кат. 80 кг за младежи.

На четвърто място е Никола Желязков, пети е Зарко Асенов, след това в класирането се нареждат – Марин Колев, Любчо Колев, Димитър Колев и Християн Ботев.

Боксьорите получиха награди и от БК „Априлец“, а треньорът Димитър Мутафов, който е и почетен гражданин на община „Тунджа“, подари на кмета Георги Георгиев статуетка „Най-верен спомоществовател“ в знак на благодарност за подкрепата.

Гости на церемонията бяха председателят на Общински съвет „Тунджа“ Нели Славова, зам.-кметът на община Ямбол Енчо Керязов, зам.-кметовете и секретарят на община „Тунджа“, кметът на с. Бояджик, директорът и зам.-директорът на Професионалната гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии, където учат част от боксьорите, и Катрин и Доника Димитрови, дъщери на дългогодишния председател на клуба Дойчо Димитров, които по традиция подаряват торта на боксовия клуб.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com