29.03.2023

Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“: Доказахме силата на тунджанската съпричастност!

Скъпи тунджанци,

В навечерието на светлите коледни и новогодишни празници Ви поздравявам, че заедно успяхме да се справим в една година, изпълнена с предизвикателства и изпитания, но и с постижения и реализирани цели!

Отиващата си 2021 г. премина под знака на двата вируса – Ковид 19 и избори.

Пандемията ще продължи, принуждавайки ни да свикнем с предпазните мерки. За съжаление се простихме със скъпи за нас хора, което ни доказва ежедневно, че не бива да подценяваме болестта и заплахата. Всеки сам избира как да се предпази, но отговорността ни не е само към нас, а и към живота и здравето на близките и приятелите ни. Вярвам, че животът е по-силен от всичко и ще победи, но трябва и ние да му помогнем.

Удовлетворен съм, че в годината на три избора не позволихме политическата и икономическа несигурност да се отрази на работата на община „Тунджа“. Напротив, през 2021 г. постигнахме най-добрата събираемост на собствените ни приходи и реализирахме богата строителна програма с увеличени капиталови разходи и средства за текущи ремонти. За първи път през последните 12 години държавата ни предостави и целеви средства за ремонта на пътя Кабиле – АМ „Тракия“, който ще бъде реализиран през следващата година.

Продължихме да предоставяме широка гама от социални услуги – безплатна храна, услуги в домашна среда и в социалните центрове.

Коледната ни благотворителна кампания успя да събере рекордните над 76 500 лв. за подкрепа на тунджанските деца и младежи и доказа силата на добротата и съпричастността.

Не допуснахме нито една присъща на общината дейност да бъде подценена.

Успяхме да реализираме и някои от традиционните празници, макар срещите с Вас да бяха по-редки заради ограниченията на пандемията. Точно това най-много ни липсваше, защото прекият контакт с хората е най-ценен за нас.

През Новата 2022 г. ни предстои да отбележим 35 години от създаването на нашата община и аз се надявам да успеем да направим впечатляваща празнична програма и отново да празнуваме заедно така както ние можем!

Скъпи тунджанци,

Пожелавам ви здраве, топлина, любов и разбирателство в семействата Ви, благоденствие и успехи през Новата 2022 година!

Бъдете благословени!

И нека да пребъде нашата община „Тунджа“!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com