06.02.2023

Засилен интерес към ваксините в Болярово

Засилен интерес към имунизацията срещу COVID-19 отчитат личните лекари в Болярово. Само за последните 3 дни са направени 54 ваксинации на жители на града, от които 36 са бустерна доза. Вече има записани за имунизация и за следващите дни.

Кметовете и кметските наместници в селата също съдействат на жителите на населените места за поставянето на ваксини. Днес мобилни екипи на РЗИ са в села на община Болярово. Предварително записани за имунизация са 27 жители на село Воден и 8 жители на село Странджа.

В понеделник, съгласно указанията на РЗИ, заради повишената заболеваемост, бяха въведени и тестове за учениците в двете училища на общината. Изследванията не установиха заболели. Няма и поставени под карантина деца. За 60 от учениците в СУ „Д-р П. Берон“ беше въведено онлайн-обучение, поради откази на родителите им децата да бъдат тествани за COVID-19. За останалите ученици в боляровското училище, както и за всички ученици от ОУ „Стефан Караджа“ в Стефан Караджово присъствените занятия продължават.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com