25.03.2023

Учениците от 5 до 12 клас в Ямбол и Стралджа остават вкъщи от понеделник

В Ямбол учениците  от 5 до 12 клас преминават на обучение в електронна среда от понеделник. Детските градини и яслите, засега остават отворени, но при строг сутрешен филтър, реши областният медицински съвет на последното си заседание в петък. Присъствените занятия се спират и в град Стралджа, въпреки че регистрираните случаи на заболели от Ковид ученици са само 8. Налице е обаче изключително висока скрита заболеваемост, категоричен е зам. – кметът на общината Гроздан Иванов: „За 19 януари, ученици от 1 до 7 клас- брой 340, присъстващи 93. Деца в подготвителна група 63 по образец- 17 присъстващи“ , посочи Иванов.
Първоначално решението на медицинският щаб беше в електронна среда да преминат учениците от 1 до 12 клас в Ямбол и Стралджа, но няколко часа по- късно стана ясно, че държавният главен инспектор Ангел Кунчев, е преценил присъствено да се обучават децата от 1 до 4 клас.
За две седмици се преустановева дейността на пенсионерските клубове в цялата област, спират се и спортните състезания, посочи директорът на РЗИ д-р Радостина Калчева: Затваряме  нощните заведение в града за период от две седмици и засилване на контрола в обектите с обществено предназначение, както и в дитските градини, където имаме информация за доста болни деца. Планираните събития за маскарадния фестивал „Кукерландия” се отменят, с изключение на фотоизложбата, която ще се състои на открито, каза още д-р Калчева.
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com