30.03.2023

До 400 хиляди скачат сметките за ток, газ и кислород на областната болница в Ямбол

Пет пъти са скочили разходите на областната болница в Ямбол за електричество, газ и кислород през последните два месеца. Не е ясно докога ръководството на лечебното заведение ще успява да погасява задълженията, тъй като приходите от дейността им  остават непроменени. Скокът на разходите е драстичен, коментира изпълнителният директор на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ д-р Панайот Диманов.

 „Ако в минали  години за най-тежките периоди – декември, януари и февруари сме плащали за трите нужди около 65 000 лв. месечно сега, сложете 5 пъти повече, значи око 350 000 – 400 000 лв. ще са необходими“. 

Павилионният тип на болницата, която се състои от 17 сгради е една от основните причини за огромния разход за отопление и ток.   „Това е много голяма сума и несъизмерими с приходите на нашето лечебно заведение. Имам предвид 60 хиляден град. Ние трябва за да компенсираме да увеличим тройно, четворно приемът на граждани. Значи откъде ще дойдат тези граждани на Ямболска област, защото сме търговско дружество“, подчерта Диманов. 

 Проблемът се задълбочава и от следния  факт: „Сигурно е нормално  производители, търговци да си увеличават цените. Но и ние сме търговско дружество, а нашите цени за нашата дейност стоят същите“, допълни директорът

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com