30.01.2023

СУ „Д-р Петър Берон“, Болярово с професионални курсове за младите си възпитаници

Курсът за заварчици, организирани от СУ „Д-р Петър Берон“ – Болярово и Център за професионално обучение „Петър Йовчев и синове“ ООД – гр. Ямбол, започна успешно в петък, 11 февруари. В момента върви теоретичното обучение, след което ще се проведат и практическите занятия. За целта в училището в Болярово беше подготвена стая, която вече е и оборудвана с необходимата техника, съобщи директорът Дора Карагьозова.

В Болярово се провежда и теоретичното обучение за курса за любител-шофьор категория В, който също стартира в петък.

СУ „Д-р Петър Берон“ е средно училище с профилирана подготовка. В същото време ръководствата на община Болярово и на училището обединиха усилия с лицензирани обучителни организации с цел да се даде възможност на учениците да придобият професия, чрез завършването на курсове за професионална квалификация. В тях могат да участват всички ученици навършили 16-годишна възраст, както и граждани, които се ползват от същите преференциални цени.

Тази година училището предлага още два курса през тази учебна година. За курса по готварство има 4 свободни места, така че желаещите могат да побързат със записването си. Все още се набират кандидати и за курса за „Маникюрист“.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com