30.01.2023

Министърът на МРРБ на въпрос на народния представител Димитър Иванов: През 2022г. е предвиден само текущ ремонт на 6 км от републиканския път Болярско – Бояджик

По време на извънредния парламентарен контрол днес, народният представител от ГЕРБ-СДС Димитър Иванов получи отговор от министъра на МРРБ Гроздан Караджов, на зададения от него въпрос относно състоянието и ремонта на републикански път III -5503 /разклон Болярско-Бояджик/, на територията на община „Тунджа“, област Ямбол. „Какви са намеренията на министерството на регионалното развитие за 2022г. за довършване на отсечката Болярско – Бояджик, част от републикански път III -5503, заложена ли е в плановете за ремонт и ако Да, кога смятате да започне рехабилитацията на отсечката и да завърши ремонтът?“, попита депутатът Иванов. Той припомни, че през 2021г. беше направен превантивен ремонт в участъка от с. Бояджик до разклона за с. Гълъбинци. Участъкът Болярско – Бояджик остава обаче в тежко състояние.

В отговора си министър Караджов подчерта, че състоянието на отсечката част от републиканския път III -5503 е „незадоволително“ и тежко. Това, което от АПИ предвиждат за 2022г. за участъка е да се обяви обществена поръчка за изготвяне на проект за цялостен ремонт, а до тогава на най-лошият участък от 6 км между Болярско и Бояджик ще се извърши текущ ремонт, за да се гарантира все пак безопасността на трасето.

Димитър Иванов благодари на министър Караджов за отговора и подчерта, че ако през 2021г. служебните правителства и назначени от тях по места, не бяха спрели в област Ямбол текущите ремонти, днес и тази отсечка и главен път I – 7 Ямбол – Елхово щяха да са факт. „Провалът на служебно назначените в сектор Инфраструктура е видим“, каза народният представител. Димитър Иванов подчерта още, че с продължаването на текущите ремонти МРРБ и АПИ напълно опровергават служебните управляващи в тяхната теза, че „текущите ремонти за порочна практика“.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com