07.02.2023

Община „Тунджа“ ще празнува 35 г. с богата програма

Община „Тунджа“ ще отбележи своята 35 годишнина с богата празнична програма, съобщи кметът Георги Георгиев. Идеята е празникът да бъде за всички – от най-малките в детските градини до най-възрастните ни граждани, да стигне до повече села и да покаже доброто сътрудничество на общината с културните институти в областта.

Празничните прояви ще започнат още в края на тази седмица – на 31 март в с. Маломир ще бъде представена книгата „Прозорче“ на детската писателка Петя Александрова. Тя е посветена на детството на художника Иван Димов в родното му село Маломир и е илюстрирана с негови рисунки.

През целия април ще има разнообразни празнични прояви – постановки на Драматичен театър „Невена Коканова“ по селата, концерти на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“, пътуващи театрални работилници на Куклен театър „Георги Митев“ в детски градини, пейнтбол игри в училищата, Тунджански литературни дни, пътуваща изложба на ХГ „Жорж Папазов“ по поречието на река Тунджа, детски празници – „Водим бъдещето за ръка“ за всички детски градини и празници, посветени на Международния ден на ромите, на Великден и на Седмицата на гората.

Част от празничната програма е и откриване на напълно обновения стадион в с. Бояджик, празник в 22-ра Авиационна база – Безмер и презентация, посветена на втория български космонавт Александър Александров, тръгнал по пътя към космическа станция „Мир“ от авиобаза Безмер.

Социалните услуги в общината ще празнуват заедно 8 г. от създаването на Дневен център за възрастни с. Скалица, ще има концерт на група „Пятница 13“, документална изложба на Държавен архив „З5 г. община „Тунджа“, презентация на Регионалния исторически музей за археологическото богатство на община „Тунджа“, предвидено е и изнесено заседание на РАО „Тракия“.

И тази година общината ще проведе превърналите се в добра традиция празници „От Цветница до Гергьовден“ в с. Генерал Инзово, „За хляба наш“ с. Симеоново, „Хоро се вие, песен се пее“ с. Тенево. Ще има и заключителен концерт на 20 април в с. Тенево с участието на Петя Панева.

Кулминацията на празника ще бъде на 21 април. Програмата за  този ден включва изложение „Произведено в Тунджа“, тържествена сесия, на която ще бъдат връчени наградите за празника на общината, и тържествена церемония.

Достоен финал на празничните прояви за Деня на общината ще бъде благотворителната кауза „Великден за баба и дядо в община „Тунджа“, с която осигуряваме великденски обяд и внимание на самотните възрастни тунджанци.

Участие в празника ще вземат и чуждестранни делегации – на този етап общината е получила потвърждение от побратимената  община Варта – Полша, очакваме и посещение на италианска делегация от община Бодио Ломнаго.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com