30.01.2023

Изложба „Музика“ представят в Безистена

Изложба от избрани творби от фонда на Художествена галерия „Жорж Папазов“ – Ямбол ще бъде представена в духовното пространство на зала „Съвременност“ на Културно-информационен център Безистен.
Експонираните произведения въплъщават вдъхновението и естетическата наслада на творците, докоснати от магията на музиката. Посетителите ще могат да разгледат различни тематични сцени – музикални репетиции, концертни и солови изпълнения на пеещи и свирещи музиканти, сценични танци. Ще могат да „чуят“ ехото на класическата музика, джаза и българското фолклорно творчество. Реалистичните фигуративни композиции се редуват с абстрактни по характер импресии, пресъздаващи в цвят и форма динамичните вибрации и духовните внушения на музикалните произведения. Картините, изпълнени в класически живописни техники, са допълнени от камерното присъствие на изящна малка пластика от метал, керамика и дърво.
Включени са художниците Бисера Прахова, Борис Иванов, Георги Чапкънов, Дечко Мандов, Димитър Киров, Димо Генов, Живко Чолаков,   Иван Колев, Йордан Ресански, Коста Данев, Куман Сталев, Любен Гайдаров, Мария Кондова, Николай Димитров, Петко Йорданов, Сашо Казанджиев, Стоян Венев, Ташко Попов, Тодор Терзиев, Христо Тодоров.
Изложбата ще бъде открита с вернисаж на 15 април от 16 до 18 часа и ще може да бъде разгледана от жителите и гостите на Ямбол до 9 юни.
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com