02.02.2023

42-ри механизиран батальон – с инициативи за бойния си празник

Командването и личният състав на  42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада, организираха за приятелите на батальона турнир по стрелба по случай бойния си празник –
19 април. На 14.04.2022г., на Учебен център „Победа“, те бяха домакини на инициативата, реализирана в духа на полезна, коректна и безопасна надпревара.

В навечерието на празника военнослужещите проведоха приятелската среща – турнир по стрелба с пистолет „Макаров“ с представителни отбори и индивидуални участници от военни формирования, държавни и местни институции и родолюбиви организации. Най-добре представилите се бяха отличени с награди – фигура „Стрелец“ и грамоти, след което домакините предоставиха възможност на участниците и гостите да демонстрират своите стрелкови умения със 7,62 мм автомат „Калашников“ и 7,62 мм картечница ПК. Сред участниците бяха и отборите на Община Ямбол, на Общински съвет Ямбол и на офицерите резервисти от местните родолюбиви организации.

Командирът на батальона – подполковник Велин Кехайов – поздрави участниците в празничната проява и отличи най-добрите от тях. Призовото отборно първо място спечели отборът на Военна полиция – Сливен, второто място зае 22-ра Авиобаза Безмер, а третото – отборът на Щабен батальон – Стара Загора. В индивидуалното класиране престижното първо място зае редник 3 клас Дарина Манолова от отбора на Щабен батальон – Стара Загора, втори стана капитан Димитър Дренски от отбора на домакините, а трети – капитан Митре Митрев от отбора на 22 Авиобаза Безмер.

На турнира присъства заместник – областният управител на Ямболска област госпожа Биляна Кавалджиева, която използва възможността да пробва своите умения по стрелба, при спазване на установените висока дисциплина и мерки за безопасност.

Предстои и традиционната среща на военнослужещите с гражданите и гостите на Ямбол и региона. На 26.04.2022г. ще се проведе тържествено приемане на строя и показ на въоръжение и техника. Военното формирование отваря вратите си в район Кабиле, от 10.00 часа.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com