30.01.2023

Кукленият спектакъл „Приказки по телефона” зарадва малките зрители на Ямбол

Кукленият спектакъл „Приказки по телефона” по едноименната книга на Джани Родари ще зарадва днес малките зрители на Ямбол. Постановката се играе в театър „Георги Митев – Жоро”.

Дали таткото спазва обещанието си и какво разказва на своето момиченце, децата, а и техните родители ще разберат от постановката „Приказки по телефона”, която е днес от 11 часа.  Режисьорът на спектакъла Мария Банова казва, че се е стремила да преведе образно казано приказките по телефона на театрален език.Приказките, които сме избрали, зрителите ще ги видят, но аз мога да ги кажа –  пет приказки: „Планетата на бонбоните“, „Планетата на въпросите“, „Мишката, която ядеше котки“, „Въртележката, която ни отвежда в космоса“ и „Таблицата за умножение“.

Музиката за кукленото представление е от особена важност, категорична е Мария Банова.

Жулиета Николаева, която си партнира с актьорите Калина Баракова и Димитър Димитров споделя, че „Приказки по телефона“ е спектакъл не само за малките зрители, но и за техните родители, дори баби и дядовци.

„От самия диалог с разговора по телефона  бащата се сеща за приказка, която е от живота, която идва от негов спомен, от това, за което говорят“.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com