07.02.2023

По малко от 750 ученици отиват на матура в ямболско

По- малко от 750 са учениците в Ямболска област, които ще се явят на държавните зрелостни изпити по БЕЛ и мтематика. Миналата година техният брой е бил с над 100 повече.

Зрелостниците са разпределени в 67 учебни стаи в 18 училища в областта, като освен видеонаблюдение, повече от 180 квестори ще следят за нарушения и преписване. Според началника на Регионалното управление на образованието в Ямбол Стойко Стойков, подготовката за матурите вече е приключила:Всичко е свързано и с много външни фактори, не да си Боже, прекъсне ток, интернет… Ние сме се обърнали и към ИВН, и към операторите, които осигуряват интернет. Тъй като материалите се теглят по интернет и ще бъдат размножавани в момента, посочи Стойков.

Намаленият брой на явявящите се на държавни зрелостни изпити Стойков коментира: „Бройката зависи колко от минали години, не взели изпитите, ще подадат документи, съотвенто и получили слаби оценки и недопуснати от училищата, а е ясно че и демографската криза окзва влияние с намаляването на броя на учениците“.

У

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com