02.02.2023

Признания и за учениците в навечерието на 24 май

Четирима златни и един сребърен медалист от състезания на Сдружението на българските начални учители получиха официално своите награди на празника в СУ „Д-р Петър Берон“ – Болярово, посветен на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Християн Димитров Динев, Петър Еленов Иванов, Анелия Павлинова Колева, Денислава Иванова Димитрова и Димитър Стоянов Петков бяха силно аплодирани от своите съученици по време на тържествената церемония.

Директорът на училището Дора Карагьозова избра навечерието на 24 май, за да изрази признателността си към труда на учители и ученици. С грамоти бяха наградени преподавателите Велина Вачева, Мария Тодорова, Дянка Андонова, Славка Даскалова, Иванка Новакова, Милена Манолова, Нели Христова, София Минева, Георги Гиргинов, Николай Иванов и Любослав Ценов. Признание от училището получиха също 22-ма пълни отличници от І до Х клас. Бяха наградени и отборът към БМЧК с ръководител Янко Анев, който се класира на трето място в област Ямбол, както и групата ученици с ръководител Милена Маринова, които се представиха достойно по време на онлайн-състезание на „Зелени Балкани“.

В своето слово Дора Карагьозова изрази благодарност към кмета на община Болярово Христо Христов и към общинския съвет, за подкрепата, която оказват на училищното ръководство. На 15 септември в СУ „Д-р Петър Берон“ ще бъде приета първата професионална паралелка за готвачи, след като предложението за това вече е утвърдено от Министерството на образованието. С отпуснатите 50 хиляди лева от общинския бюджет за нея ще бъдат ремонтирани и оборудвани специални кабинети, припомни Дора Карагьозова.

Приветствие към ученици, учители и родители отправи и кметът на община Болярово Христо Христов.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com