02.02.2023

Награди за 24 май на община Болярово

Кметът Христо Христов връчи традиционните награди на Община Болярово, които се присъждат по случай 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Официалната церемония се състоя днес.

Най-високите отличия на Община Болярово получиха учители и изявени читалищни дейци за техния принос в развитието на образованието, българската култура и духовност.

Колективна парична награда кметът Христо връчи на групата ученици от прогимназиален и гимназиален етап на образование при СУ ”Д-р Петър Берон” гр. Болярово, които изнесоха тържествената програма за Националния празник на България. Почетни грамоти, почетния знак на общината и парични награди получиха учителите Милена Манолова, Нели Христова,  Красимира Николова, Мария Георгиева и Ваня Димова, както и  Иван Апостолов – член на читалищното настоятелство на НЧ „Възраждане-1912“ – гр. Болярово. Колективни парични награди бяха връчени и на СУ „Д-р Петър Берон“ и ОУ „Стефан Караджа“.

Общината и през 2022 г. е предвидила сериозни финансови инвестиции и в двете учебни заведения с цел да се създадат по-добри условия за обучение на децата и утвърждаването на новата професионална паралелка за готвачи в средното училище в Болярово, припомни кметът Христов. Той изрази благодарността си към педагозите и читалищните дейци за съпричастността им и активното участие в социално значими за общината инициативи.

На церемонията бяха връчени и награди от името на Съюза на българските учители.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com