06.02.2023

Награди по повод Деня на българския спорт и Европейската седмица на физическата активност

Кметът на община Болярово Христо Христов връчи днес наградите на участниците в кампанията, посветена на 10 май-Световния ден на физическата активност, 17 май-Деня на българския спорт и Европейската седмица на физическата активност и спорта – MOVE Week 23-29 май. Спортните турнири бяха организирани от Община Болярово и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни под мотото „Движението – това е здраве!“ и целяха да се повиши информираността относно ползите от физическата активност и да се насърчи редовното участие в различни видове спорт.

Колективни награди получиха учениците от І-ІV клас в СУ „Д-р Петър Берон“ за участието им в активната гимнастика.

В шахматния турнир първото място извоюва Янко Костадинов от 6 клас, второто и третото място са за неговите съученици Христо Димитров и Митко Асенов, четвърти е Божидар Алексиев.

От турнира по тенис на маса наградите са за Георги Величков от 9 клас, Емил Михайлов,  Даниел Иванов и Емануил Гочев от 10 клас, класирали се съответно на първо, второ, трето и четвърто място.

В състезанието по футбол на малки вратички първенци в гимназиален етап образование са десетокласниците, следвани от учениците от 9 и от 8 клас. При по-малките класирането е следното: 1-во място – 7 клас, 2-ро място – 6 клас.

В турнира по стрийтбол за момичета първи са 5 клас, втори – 6 клас.

Награди получиха и групите „Мики Маус“ и „Буратино“ в ДГ „Здравец“, където също се проведоха спортни състезания.

Кметът на община Болярово изказа благодарност към участниците за добрата подготовка и активното участие на ученици и учители, както и привличането на родителската общност, тъй като подобни инициативи допринасят за по-добър и здравословен начин на живот на подрастващите.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com