06.02.2023

Лятно училище по плуване и превенция водния травматизъм

На 23 юни 2022г., Ямболската червенокръстка организация успешно стартира ваканционната  програма „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм”.

   Програмата се осъществява за дванадесета поредна година и има за цел изграждането на начални плувни умения и формиране на безопасно поведение във и около водата, за намаляване на риска от водни инциденти сред деца на възраст 7-11 години,  чрез включването им в обучение по усвояване на основни плувни техники, начини за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент и елементарни способи за оказване на първа помощ.

Занятията са общо двадесет и се провеждат всеки делничен ден на плувния басейн към ПГ „Васил Левски” в град Ямбол от квалифицирана обучаващ екип – треньор, воден спасител и специалист от БЧК – Ямбол.

Обхватът на програмата тази година е 72 деца, разпределени в шест групи за обучение, които стартират поетапно през месеците юни и юли 2022г. След приключване на обучителната част, ще се проведат финални занятие с демонстрации и състезателни игри, като за победителите са предвидени специални награди.

Всяко дете ще получи грамота за успешно завършване на  „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм  2022” и образователни книжки на тема водна безопасност.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com