07.02.2023

Община „Тунджа“ отново превърна в пъстър празник Балът на седмокласниците

Във весел и пъстър празник край общинския басейн в с. Генерал Инзово се превърна Балът на седмокласниците, който традиционно организира община „Тунджа“ в края на всяка учебна година.

За първи път в него участваха и завършилите десетокласници на Обединено училище „Васил Левски“ с. Тенево, и отличниците не само от 7 и 10 клас, но и от 5 и 6 клас, и получилите отличен на националното външно оценяване от 4 клас.

Официалната церемония по връчването на поздравителните адреси за завършващите и грамотите и финансовата подкрепа за отличниците се проведе в Народно читалище „Никола Й. Вапцаров“ с. Генерал Инзово.

Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев поздрави ученици и учители и ги увери, че те отново са потвърдили достойнството и характера на образованието в тунджанските училища и това не е вътрешна оценка, а резултат от извършената през месец май проверка от Националния инспекторат по образованието, която приключи с много добри и добри оценки за училищата.

„Уверявам Ви, че аз и моят екип, ще продължим да работим и да инвестираме в нашите тунджански училища и в образованието на децата ни“, каза още тунджанският кмет и благодари на учителите за вдъхновяващата им грижа и подкрепа към учениците.

Кметът Георги Георгиев лично връчи на всеки отличник и с принос за развитието на училището грамота и финансова подкрепа, която е осигурена от събраните средства от Коледния благотворителен бал.

С благодарност към общината и към кмета и с пожелания за успешно продължение на обучението към всички се обърна отличничката от 7 клас Нона Русева.

Социалният работник към СУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Скалица Ани Колева покани седмокласниците да се запишат при тях, представяйки им всички предимства на учебното заведение.

Поздрав към успешните ученици на община „Тунджа“ бяха прекрасните изпълнения на народната певица с корен от с. Завой Памела Петкова и танците на Танцов състав „Веселячета“ към ОбУ „Васил Левски“ с. Тенево и Танцов състав „Магия“ към НЧ „Джон Атанасов – 1928“ с. Бояджик.

Цялото ръководство на общината заедно с кмета Георги Георгиев и председателят на Общински съвет „Тунджа“ Нели Славова уважиха празника.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com