07.02.2023

Генералният консул в Милано отличен от РАО “Тракия”

Кметът на град Сливен г-н Стефан Радев в качеството си на председател на Управителния съвет на Регионалната асоциация на общините /РАО/ „Тракия“ връчи награда на генералния консул на Милано г-жа Таня Димитрова по време на честването на 25 годишнината на организацията в Поморие. Наградата е в знак на признателност за усилията на г-жа Димитрова, като посланик в Загреб и генерален консул в Милно, за засилване на сътрудничеството между общините от организацията и градове в Хърватия, Италия и осъществяване на конкретни проекти през годините.
Регионалната асоциация на общините “Тракия” е създадена през 1997 година. В нея членуват 26 общини от седем области: Бургас, Кърджали, Пловдив, Сливен, Стара Загора, Хасково и Ямбол. Асоцииран член на организацията е Съюзът на тракийските дружества в България.
Основните цели на асоциацията са свързани с обмен на добри практики по проекти в подкрепа на местното самоуправление и повишаване ефективността на общините в работата им и взаимодействието с гражданите.
По време на честванвто на годишнината се състояха дискусионни форуми по актуални теми за местните власти, сесия на общото събрание на асоциацията и официална церемония по честване на годишнината.
Изпълнителният директор на РАО „Тракия“ г-н Иван Върляков се обърна към всички членове с призив да продължат да работят след изборите надпартийно в полза на всички граждани и за благото на обществото и просперитета на България.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com