07.02.2023

Земляческа среща в Горска поляна

Народни борби, концерт на оркестър „Тракийска наслада“ и фолклорен ансамбъл „Странджа“. Това са част от атракциите, които село Горска поляна в община Болярово ще предложи на всички жители и гости по време на поредната земляческа среща. Тя ще се проведе на 23 юли. Над 7 хиляди лева събраха за нея хора, родени в село Горска поляна само за месец.
Средства са отпуснати и от бюджета на община Болярово. Но по-важното е, че тази земляческа среща ентусиазира местните жители да почистят дворовете си, да измажат ръждясалите врати и огради. Със съдействието на общината бяха окосени стадиона и обрасли с трева и тръни частни имоти, а край кметството анонимен дарител озелени нови градинки.
В Горска поляна ви очакват на 23 юли към 11 часа, когато в църковния храм „Свети Илия“ ще започне тържествена литургия. В 11.30 часа е предвидено тържествено поднасяне на венци пред паметника на загиналите във войните жители на Горска поляна и пред паметника на Майката, изграден преди години от местни родолюбци. Концертът на оркестър
„Тракийска наслада“ и фолклорен ансамбъл „Странджа“, а стартът на народните борби ще бъде даден в 14.30 часа.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com