26.03.2023

Инсталират близо 60 камери в община Болярово

Близо 60 камери за видеонаблюдение са монтирани в населените места места на крайграничната община Болярово. Идеята е всички те да предават информация в реално време в Районния полицейски участък.

Почти половината видеокамери са инсталирани на ключови места в град Болярово, уточни кметът Христо Христов.

„В града те са на 9 места, общо 27 камери работят на територията на града. Имаме възможност за по-добър поглед  по отношение на спокойствието и сигурността на гражданите на град Болярово. А също така входните артерии на града ще бъдат изведени и в участъка на полицията в града и те ще могат също да наблюдават, или да правят определени справки, в случаи, когато трябва да констатират някакви нарушения.“

Целта е през следващата година записите от всички населени места да могат да се наблюдават денонощно от дежурните в общината.

При по- добра интернет връзка има такава техническа възможност, като по този начин при определени сигнали, подавани от граждани, дежурният може да реагира и да подава съответно към 112.

След закриването на Граничното полицейско управление в Болярово в населените места присъствието на униформени е все по-рядко, а местните са притеснени от нарастване на битовата престъпност.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com