06.02.2023

Обявиха частично бедствено положение в ямболско, заради засилен миграционен натиск

 

До месец горските пътища на територията на общините Елхово и Болярово, които са в близост до границата с Турция, ще бъдат укрепени и ремонтирани, съобщи областният управител на Ямболска област Георги Чалъков. По- рано днес, заради засиления миграционен натиск, той  обяви частично бедствено положение в общините Елхово и Болярово. Частичното бедствено положение е в сила до 29 септември, но по всяка вероятност ще бъде удължено и ще продължи в рамките на 1 месец, уточни Чалъков:

„Това го правим с цел да се предприемат определени действия най- вече за възстановяване на пътната инфраструктура, която е довеждаща до съоръжението, с цел да се намалят сроковете за отреагиране на органите на реда, на армията, която е разположена по границата, за да може да се реагира адекватно на увеличения мигрантски натиск по нашата граница“.

Пътищата около граничното съоръжение са правени при издигането на оградата, посочи Чалъков:

“ Тогава са били набързо направени, моментното им състояние не е добро, затова е нужно и този спешен ремонт да се направи. за възстановяване доколкото да изкарат зимния сезон“.

Засега няма яснота какви средства ще са необходими за укрепване на пътищата, допълни Чалъков:

„Всичко ще стане по спешност, от там нататък вече, когато има предвидени пари в бюджета за изграждане на тия пътища, тогава със сигурност ще се играят и обществени поръчки, но това е на по- късен етап“.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com