29.03.2023

Финансов стимул за училища и социално-слаби семейства в община Болярово

Финансово подпомагане за няколко учебни заведения в Община Болярово одобри местният Общински съвет на свое заседание. Това съобщи кметът Христо Христов:

 „Общо 9 100 лева-за училището в Болярово 3 хиляди лева, допълнително за социално-слаби семейства, за училището в село Стефан Караджово 1500  лева  и за ЦДГ «Здравец» и филиалите й във Стефан Караджово и Воден-1 500 лева.  Всяка година имаме практика да подпомогнем социално-слаби семейства, за да може на 100% да обезпечим децата през зимния период, най-вече със закупуването на дрехи и обувки, така че те редовно да посещават учебната година.»

Отпуснати са и 17 помощи на нуждаещи се от общината.

Гласуван е и план за осигуряването с дърва на населението за 2023 година, информира още градоначалникът:

„Като се има предвид, че и тази и миналата година, спазвайки всички процедури по обявяването на обществена поръчка, сключването на договори със секачи по добиване, закъсняхме и затова имаме готовност много по-рано да започнем този процес. Надяваме се следваща година в разумни срокове още през летния период да заредим хората с дърва.“

Днес е одобрен и протокол за сътрудничество с турската община Ахмет бей за съвместна работа по Програмата за трансгранично сътрудничество в следващия програмен период. Община Болярово има добър опит. В предния период по програмата бяха реализирани няколко проекта, сред които най-големият е ремонтът на читалището, ремонтът на стадиона.

Подписването се очаква да стане факт на 26-и октомври, когато турска делегация ще гостува в Болярово по повод празника на града.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com