26.03.2023

Още една улица в Ямбол промени своя облик

Ремонтът и реконструкцията на участъка от бензиностанция „Шел“ до улица „Атанас Кратунов“ в жилищен комплекс „Златен рог“ приключи.

Нови тротоари, бордюри, велоалея и пътна настилка са част от променения облик на улицата, която наскоро беше преименувана на създателя на първообраза на националния флаг на България – Иван Параскевов.

Общата дължина на реконструираното улично платно и двупосочната велоалея е 2000 метра, а общата площ на тротоарите е 3600 кв.м. За удобство на живеещите в района са направени и два нови паркинга, пред блок 18 и 10, в ж.к. „Златен рог“ с обща площ от 867 кв.м и капацитет от 34 паркоместа. Изградени са и нови оттоци за дъждовната канализация.

Пътната артерия вече облекчава трафика в посока Околовръстен път Юг, колоездачи използват алеите, предназначени за тях, а преминаването на пешеходците е по-безопасно.

Припомняме, че по молба на кмета на Ямбол Валентин Ревански средствата за важния инфраструктурен проект бяха отпуснати с Постановление на Министерски съвет, в края на 2020 година, по време на правителство с министър-председател Бойко Борисов.

Община Ямбол ще продължава работата по ремонта на уличната мрежа и облагородяването на града, за да можем да живеем в една по-уютна градска среда.

Видео от ремонтираната улица е публикувано в официалната фейсбук страница на Община Ямбол: https://fb.watch/gYBs9aBtna/

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com