28.05.2023

Започва ремонт на читалището в Стралджа

Започва ремонт и модернизация на читалище „Просвета“ в Стралджа на стойност 710 хил. лева по европейски проект. Предвидени са строително-монтажни дейности за подобряване на енергийната ефективност на сградата, съобщи на пресконференция в общината Димитър Андонов, ръководител на проекта.

По думите му целта на ремонта е потреблението на електроенергия да се сведе почти до нулево, както и да се подобрят условията за провеждане на репетиционна дейност и събития в читалището. Предстои да се поднови дограмата, да бъдат положени хидро- и топлоизолация, както и изградена фотоволтаична система.

„Сградата на читалището е изградена в средата на миналия век. През 90-те години е претърпяла пожар, след което през 2005 г. е възстановена отново и към него момент е изпълнена качествено като строителство, но към настоящия момент не съответства на енергийните стандарти“, посочи Андонов.

Срокът за приключване на проекта е март 2024 година. Финансирането е осигурено по оперативна програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност“ чрез Норвежкия финансов механизъм на Европейското икономическо пространство.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com